• Akoestische schuifwand met dubbele deur
  • Akoestische schuifwand met enkele deur
  • Akoestische schuifwand met enkele deur
  • Akoestische schuifwand met enkele deur
  • Akoestische schuifwand met enkele deur

SCHUIFPARTITIES

De schuifwand maakt het mogelijk om een ​​ruimte tijdelijk in twee of drie delen onder te verdelen (vergaderzaal of klaslokaal). Deze oplossing is optimaal maar duur.

De voordelen

  • Genieten in een oogwenk van 2 kamers in plaats van een grote lokale en omgekeerd: Maximale winstgevendheid van het werkoppervlak
  • Zeer geluidsisolerend: Van 43 tot 60 dB
Gratis offerte
Stalen rail geïntegreerd in het valse plafond

Stalen rails in het plafond

De stalen rail is geïntegreerd in het valse plafond en is bevestigd aan het betonnen of metalen plafond erboven door draadstangen (met een akoestische plug die deze ruimte afsluit).
Bij massief plafond (beton, staal of hout) wordt de rail rechtstreeks op het plafond geschroefd.
Op deze rail staan ​​onafhankelijke panelen. Ze schuiven op kogellagers die op zichzelf draaien. De panelen zijn aan één kant of aan beide zijden van de rail tegenover elkaar geplaatst.

Schuifpanelen

De panelen worden altijd gemaakt in een aluminium frame. De dikte ligt tussen 80 en 120 mm. De schuifpanelen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan bekledingen (geverfd, melamine, laminaat) en kunnen ook worden geglazuurd en elektrisch worden geautomatiseerd.

Wanneer in een lijn is geplaatst met een speciale sleutel steekt een rubberen afdichting rondom de panelen uit en borgt ze aan elkaar, wat zorgt voor een perfecte geluidsisolatie (van 37 tot 52 decibel, afhankelijk van de versie).

Schuifpanelen in line

Exemple

Voorbeeld: 5 panelen van 120 cm breed (schuifwand van 6 m) en die 80 mm dik zijn, nemen slechts 40 cm wanneer ze tegen een muur worden geplaatst (of 16 en 24 cm als ze op 2 muren zijn verdeeld) .

Er zijn varianten. Extra rails in het plafond maken verplaatsing en opslag van de panelen mogelijk in meer afgelegen en / of discrete caches.
Op dezelfde manier kunnen verschillende glijdende partities met elkaar worden gecombineerd om oneindig veel oplossingen te bieden.

Combinatie van 3 of 4 schuifwanden